Stegt kyllingefilet og tomatbulgur med chiafrø

Kylling indgår i vores retter, og iblandt kan det være svært at hitte på, hvad der skal serveres til. I øjeblikket eksperimenterer vi med anvendelse af chiafrø i vores retter. I dag fik vi så den idé at prøve at komme chiafrø i bulgursalaten. Det blev en helt specielt oplevelse, da chia frøene gav bulguren en behagelig, knasende effekt. På en måde blev der mere bid i bulguren, som endte med at give retten et løft. Prøv selv.

ForberedelsesTID

10 minutter

}

TILBEREDNINGSTID

15 minutter

ANTAL PORTIONER

4

TILBEReDNING

INGREDIENSER

  • 4 kyllingefileter
  • 1 tsk olivenolie
  • salt og peber
    Tomatbulgur:
  • 1 dl bulgur
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 2 tsk olivenolie
  • 1 rød peberfrugt
  • 1/2 rødløg
  • 2 spsk chia frø
  • frisk basilikum
  • salt og peber
l

INSTRUKTIONER

  1. Kog bulguren i henhold til anvisningerne på pakken.
  2. Tilsæt tomatpuré og bland godt.
  3. Hak tomater og rødløg og bland dem i bulguren sammen med chiafrø.
  4. Smag til med salt og peber.
  5. Krydr kyllingefileter med salt og peber.
  6. Steg dem i olivenolie på en pande.
  7. Fordel bulguren på fire tallerkener.
  8. Skær kyllingefileterne i skiver og anret oven på bulguren.
  9. Drys skåret basilikum over, og server straks.

 

Forfatter: Jens Erik Ebbesen

Indlæg af samme kategori

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Sommer er lig med salat. Kunsten er imidlertid ikke at så al salat på een gang i foråret, men derimod i mindre portioner med ca. 2-3 ugers mellemrum sommeren igennem, ellers risikerer man at drukne i salat eller hvad værre er, den står og rådner i køkkenhaven. Vi sår...

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

En gang imellem kan det kræve stærke armmuskler at bruge et ørnenæb. Men med STIHL's lille en-hånds sav GTA 26 er det slut. Vi har en del hasselbuske, som vi med jævne mellem skærer ned, og det kan være noget af en opgave når man tager fat med ørnenæbbet. Vi har...