Rugbrød med grahamsmel

Her er vores variant af et rugbrød med grahamsmel. Her er der tale om mere rugbrød end hvidt brød, idet vi har udeladt størstedelen af hvedemelet, som du ser i andre opskrifter. Desuden har vi peppet det lidt om med solsikkekerner, chiafrø og rosiner.

forberedelsestid

6 minutter

}

TILBEREDNINGSTId

35 minutter

ANTAL PORTIONER

2

TILBEReDNING

INGREDIENSER

  • 320 g råsurdej
  • 6 dl. lunkent vand
  • 280 g grahamsmel
  • 300 g groft rugmel
  • 300 g hvedemel
  • 20 g salt
  • 2 dl solsikkekerner
  • 1 dl chiafrø
  • 100 g rosiner
l

INSTRUKTIONER

  1. Bland alle ingredienser og rør dejen sammen i en røremaskine i 5 min ved svag hastighed.
  2. Lad dejen gære 2-3 timer ved stuetemperatur.
  3. Smør to brødforme og drys lidt grahamsmel i de smurte forme.
  4. Hæld dejen i formene og lad dem hvile overdækket i ca. 3 timer eller natten over i køleskabet.
  5. Sæt brødene i en forvarmet ovn på 270 grader og sænk temperaturen til 250 grader. Bag brødene i 35 min. eller til brødene har en indre temperatur på 95 grader.
  6. Sænk evt. temperaturen hen mod slutningen, hvis brødene får for meget farve.
  7. De sidste 10 min kan man vende brødene ud af formene og bage dem den resterende tid eller til de har en indre temperatur på 97 grader, på en bagerist for at få en jævn sprød skorpe.

Indlæg af samme kategori

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Sommer er lig med salat. Kunsten er imidlertid ikke at så al salat på een gang i foråret, men derimod i mindre portioner med ca. 2-3 ugers mellemrum sommeren igennem, ellers risikerer man at drukne i salat eller hvad værre er, den står og rådner i køkkenhaven. Vi sår...

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

En gang imellem kan det kræve stærke armmuskler at bruge et ørnenæb. Men med STIHL's lille en-hånds sav GTA 26 er det slut. Vi har en del hasselbuske, som vi med jævne mellem skærer ned, og det kan være noget af en opgave når man tager fat med ørnenæbbet. Vi har...