Rød chili- og peber gelé

Vores chiliplanter har givet mange frugter i år, og vi plukker stadig friske chili hver dag, selvom vi nu er i midten af oktober måned. En god måde at opbevare chili på er at lave en chili/peber gelé som kan anvendes til kød, på ost, i salater, samt på ristet brød med bøffelmozzarella eller hytteost. Vi tog udgangspunkt i en opskrift, vi fik af Dorte Silleborg, og det blev til to varianter, en rød samt en gul gelé bygget op omkring samme grund opskrift, dog med lidt forskellig smag.

 

ForberedelsesTID

15 minutter

}

TILBEREDNINGSTID

15 minutter

ANTAL PORTIONER

TILBEReDNING

INGREDIENSER

  • 100 g friske chili
  • 100 g peberfrugt (i samme farve som chilli)
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 spsk gul melatin
  • 1/2 vaniliestang
  • 600 g syltesukker
  • 4 dl æble eddike cider

 

Forfatter: Jens Erik Ebbesen

l

INSTRUKTIONER

  1. Flæk chilifrugterne på langs og skrab kernerne ud med en teske. Husk at styrken i chili ikke er i kernerne men i membranerne, så bar dem.
  2. Skær chilierne i grove stykker.
  3. Flæk peberfrugterne og kassér stilk og frø.
  4. Skær peberfrugterne i grove stykker.
  5. Bland chili og peberfrugt og hak igen. Det skal ikke blive til mos.
  6. Kom de hakkede chili og peberfruger i en gryde sammen med en spsk citronsaft samt vaniljekornene.
  7. Varm blanding op til kogepunktet, og tilsæt melatinen under stadig omrøring.
  8. Tilsæt sukker og eddike lad det simre til sukkeret er smeltet.
  9. Lad hele blandingen småkoge i cirka 10-15 minutter.
  10. Hæld geleen på skoldede glas skyllet i atamon.
  11. Lad geleen sætte sig.
  12. Sæt låg på og opbevar glassene i køleskab.
  13. Uåbnet kan gelé holde sig i flere måneder.

Indlæg af samme kategori

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Sommer er lig med salat. Kunsten er imidlertid ikke at så al salat på een gang i foråret, men derimod i mindre portioner med ca. 2-3 ugers mellemrum sommeren igennem, ellers risikerer man at drukne i salat eller hvad værre er, den står og rådner i køkkenhaven. Vi sår...

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

En gang imellem kan det kræve stærke armmuskler at bruge et ørnenæb. Men med STIHL's lille en-hånds sav GTA 26 er det slut. Vi har en del hasselbuske, som vi med jævne mellem skærer ned, og det kan være noget af en opgave når man tager fat med ørnenæbbet. Vi har...