Roastbeef på grillen

Selvom vejret er slået om så griller vi alligevel. I dag blev det let, idet jeg købte en roastbeef hos den lokale købmand. Med nye små kartofler og lidt iceberg salat blev middagen hurtigt komponeret.
Foto: © EBBESEN photography 2018

TILBEREDNINGSTID

ca. 20 minutter

}

TILBEREDNINGSTID IALT

45 minutter

ANTAL PORTIONER

40

TILBEReDNING

INGREDIENSER

en roastbeef
1/2 kg nye små kartofler
olivenolie
salt og peber

SAUCE:
1 dl flydende margarine
1 spsk mel
1 dl mælk
2 dl okse bouillon
1/2 dl fløde
kulør
salt og peber

TILBEHØR:
1/2 Iceberg salat, fint snittet
1/2 agurk skæret i kvarte stykker snittet
1 håndfuld rosiner
balsamico glace
4 hele hvidløg, hvor toppen er skåret fra.

l

INSTRUKTIONER

Tænd grillen og gnid roastbeef’en med salt og peber.

Når grillen er klar brunes roastbeef’en på alle sider. Start evt. i den ene ende af grillen og rul den langsomt hen over den varme rist. Når roastbeef’en er brunet steges den videre ved inddirekte varme ved omkring 160 grader i ca 30-35 min. Efter ca. 10  min sættes hvidløgene ind sammen med steges. Vend stegen når halvdelen af tiden er gået.

Kartoflerne rengøres, halveres, vendes i olie og fordeles på en bradepande med bagepapir inden de sættes ind i en forvarmet ovn ved 180 grader (varmluft) i ca. 30 min.

Snit salaten fint, skær agurken i små kvarte skiver og bland salaten sammen med rosiner.

Varm den flydende margarine over middel varme i en kasserolle. Tilsæt melet under omrøring og rør godt så det ikke klumper. Herefter tilsættes mælken under kraftig omrøring. Vær opmærksom på at sovseblandingen stivner yderligere når mælken tilsættes. Fortsæt med at tilsætte mælken til sovsen igen bliver mere og mere flydende. Herefter tilsættes bouillonen. Rør godt. Når sovsen er godt varm tilsættes kulør samt fløde. Smag den til med salt og peber.
TIPS en smule sukker kan fremhæve smagen af sovsen.

Når roastbeef’en er færdig tages den ud af grillen hvorefter den hviler i ca. 10 min. Skær tynde skiver og server steges sammen med tilbehøret. Du kan eventuelt portionsanrette denne ret.

Indlæg af samme kategori

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Sommer er lig med salat. Kunsten er imidlertid ikke at så al salat på een gang i foråret, men derimod i mindre portioner med ca. 2-3 ugers mellemrum sommeren igennem, ellers risikerer man at drukne i salat eller hvad værre er, den står og rådner i køkkenhaven. Vi sår...

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

En gang imellem kan det kræve stærke armmuskler at bruge et ørnenæb. Men med STIHL's lille en-hånds sav GTA 26 er det slut. Vi har en del hasselbuske, som vi med jævne mellem skærer ned, og det kan være noget af en opgave når man tager fat med ørnenæbbet. Vi har...