Quinoasalat med rejer og avocado

Denne salat kan serveres året rundt enten som frokostret, forret eller hovedret. En kold tør hvidvin gør ingen skade. Jeg lærte at lave den i meet-up gruppen: Cooking in Stockholm. Denne salat er altid et hit – men det er vigtigt med friske rejer!

forberedelsestid

15 minutter

}

TILBEREDNINGSTID

45 minutter

ANTAL PORTIONER

4-6

TILBEReDNING

INGREDIENSER

  • 3 DL QUINOA
  • 1 LØG
  • 1 HØNSEBOUILLON TERNING
  • 2 FED HVIDLØG
  • 6 DL VAND
  • 2 LIMEFRUGTER
  • 1/2KG FRISKE REJER EVT MED SKAL
  • 2 MODNE AVOCADO
  • 1 FENNIKEL
  • 1 RØD PAPRIKA
  • 1 SKALLOTTELØG
  • 1 BUNDT ÆRTESKUD TIL PYNT
  • SALT OG PEBER
l

INSTRUKTIONER

  1. Hak løg og hvidløg fint. Steg dem ved moderat varme i en gryde, indtil løgene er gennemsigtige.
  2. Tilføj quinoa, vand og hønsebouillon og lad det simre ved svag varme i ca. 15 min. Smag til med salt og peber.
  3. Still quinoa blending til afkøling.
  4. Skær avocado, fennikel, paprika og skalotteløg fint.
  5. Hvis du har købt skal rejer, så pil disse.
  6. Riv skallen fra de to limefrugter og pres saften af disse.
  7. Hæld den afkølede quinoa blanding ud på et stor fad. Tilsæt avocado, paprika, skalotteløg samt fennikel og bland det helt forsigtigt.
  8. Tilsæt rejer samt limeskallen sammen med limesaften.
  9. Inden servering pynt med med friske ærteskud.

Indlæg af samme kategori

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Sommer er lig med salat. Kunsten er imidlertid ikke at så al salat på een gang i foråret, men derimod i mindre portioner med ca. 2-3 ugers mellemrum sommeren igennem, ellers risikerer man at drukne i salat eller hvad værre er, den står og rådner i køkkenhaven. Vi sår...

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

En gang imellem kan det kræve stærke armmuskler at bruge et ørnenæb. Men med STIHL's lille en-hånds sav GTA 26 er det slut. Vi har en del hasselbuske, som vi med jævne mellem skærer ned, og det kan være noget af en opgave når man tager fat med ørnenæbbet. Vi har...