Påskerugbrød med chiafrø og maltsirup

Her til påske fik jeg lyst til at lave et rugbrød lidt ud over det sædvanlige dvs. et rugbrød med en masse gode ingredienser. Resultatet blev et brød, med en god blød konsistens uden at være klægt og med en god smag. Et godt brød til påskefrokostens mange sild og oste. Husk at bruge stegetermometer, når du bage rugbrød – så bliver det aldrig klægt!

forberedelsestid

17 timer

}

TILBEREDNINGSTID

90 minutter

ANTAL PORTIONER

1 rugbrød

TILBEReDNING

INGREDIENSER

DAG 1:

  • 5 – 6 dl lunkent vand
  • 300 g groft rugmel
  • 20 g surdej
    DAG 2:
  • 5 dl lunkent vand
  • 20 g salt
  • 350 g groft rugmel
  • 150 g skårne rugkerner
  • 100 g knækkede rugkærner
  • 100 g solsikkefrø
  • 50 g sesamfrø
  • 100 g græskarkærner
  • 2 dl chiafrø
  • 70 g maltsirup

Forfatter Jens Erik Ebbesen

l

INSTRUKTIONER

DAG 1:

  1. Bland ingredienserne i en stor skål.
  2. Lad blandingen hvile overdækket natten over ved stuetemperatur.
    DAG 2:
  3. Når surdejen bobler tages en portion fra til næste bagning.
  4. Bland derefter forsigtigt de resterende ingredienser i, og bland det i en røremaskine i ca. 10 min ved lav hastighed. Dejen skal være fugtigt og uden at den løber.
  5. Hæld dejen op i en forsmurt form.
  6. Drys græskarkærner på toppen og lad brøddet gære i min. 2 timer eller til det når toppen af formen.
  7. Sæt det færdighævede brød i en forvarmet ovn på 250 grader og sænk temperaturen til 220 grader.
  8. Bag brødet i 30 min. Sænk varmen yderligere til 200 grader og bag det i endnu 30 min eller til brødet har en indre temperatur på 97 grader.
  9. Tag evt. brødet ud af formen bag det de sidste 10 min. på en bagerist midt i ovnen for at give det en sprød skorpe.
  10. Tag brødet ud af ovnen og sæt det til afkøling på en bagerist.
  11. Når brødet er let afkølet, pakkes det ind i et vædet viskestykke og står natten over.

Indlæg af samme kategori

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Sommer er lig med salat. Kunsten er imidlertid ikke at så al salat på een gang i foråret, men derimod i mindre portioner med ca. 2-3 ugers mellemrum sommeren igennem, ellers risikerer man at drukne i salat eller hvad værre er, den står og rådner i køkkenhaven. Vi sår...

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

En gang imellem kan det kræve stærke armmuskler at bruge et ørnenæb. Men med STIHL's lille en-hånds sav GTA 26 er det slut. Vi har en del hasselbuske, som vi med jævne mellem skærer ned, og det kan være noget af en opgave når man tager fat med ørnenæbbet. Vi har...