SENESTE OPSKRIFTER

Mormor dressing

Med køkkenhaven fuld af salat er der behov for dressing når salaten skal på bordet. Er der een dressing der altid hitter hos os, så er det mormor dressingen. Min mormor lavede den, min mor lavede den, jeg laver den og vores børn laver den. Ingredienserne er simple:...

Kanelboller

Sverige er berømte for deres 'kanelbullar' og mens jeg boede i Sverige lærte jeg faktisk at lave dem 'på rigtigt', som man siger på svensk. Du kan læse hvordan man laver svenske kanelbullar her. For et par dage siden så jeg helt tilfældigt en video med en gut, der...

Ærte myntesuppe

I sidste uge, hvor det var rigtig varmt, blev vi spurgt om vi ville lave suppe til et aftenarrangement i Timotheus kirken i Valby. Den udfordring kunne vi ikke stå for, så vi sagde ja! Men hvilen suppe skulle vi vælge at lave til en varm sommeraften med et modent...

Bøf Stroganoff i stegeso / Römertopf

Retten 'Bøf Stroganoff' eller 'Oksekød Stroganov' kommer oprindeligt fra rusland - på russisk hedder retten: 'бефстроганов befstróganov'. Retten var fra starten en skål med sauterede stykker oksekød serveret i en sauce med smetana (creme fraiche). Fra midten af 1900...

Græskar gnocchetti med squash og frisk hvidløg

Vi elsker gnocchetti specielt om sommeren, hvor de kan kombineres med grøntsager fra vores have samt et stykke kød fra grillen. Her er en opskrift med squash og frisk hvidløg. Velbekomme. Græskar-gnocchetti med squash og frisk hvidløg Det behøver ikke at være vegetar...

Spansk kartoffel tortilla med squash

Aftensmad skal nogle gange bare være nem. Det blev den så i går. I spanien har jeg tit fået kartoffeltortilla, så her ar min egen variant af spansk kartoffeltortilla. Det skønne ved at lave tortilla er, at man stort set kan bruge de grøntsdage man har i køleskabet den...

The boller

I går fejrede vi min datters fødselsdag. Hos os er der ingen fødselsdag uden boller, som jeg bager. Normalt bager jeg rosinboller, men i takt med at at vi bliver flere og flere i familien og enkelte familiemedlemmer ikke bryder sig om 'indbagte' rosiner, valgte jeg i...

Marrokansk inspireret fasangryde tilberedt i Stegeso/Römertorpf

Har du nogle fasanbryster i fryseren og mangler du en alternativ fasan opskrift, så er denne ret måske noget for dig! I weekenden skulle vi have besøg af familien og da det skulle være nemt og uden at jeg skulle bruge for meget tid i køkkenet, kom jeg i tanke om en...

VELKOMMEN TIL

Have til Bord’s hjemmesideunivers. Vores udgangspunkt er vores køkkenhave, som sammen med vores lille drivhus er drivkraften i vores virke. Vi elsker at arbejde i grænselandet mellem at dyrke egne råvarer og lave god mad, som vi indtager ved et veldækket bord. Og så elsker vi at fotografere.

Omdrejningspunktet for Have til Bord’s hjemmeside er vores opskrifter. Vi elsker at lave god mad med økologiske råvarer og som vi helst selv har produceret. Vores ønske er, at vi kan være din inspirationskilde, hvis du er løbet tør for ideer, når der skal laves mad. Gennem blogindlæg deler vi vores glæde ved selv at dyrke egne råvarer og håber på at kunne inspirere andre, der har bare et lille stykke jord, til at gøre det samme. Derfor vil du ud over madopskrifterne – i tillæg – tillige finde anvisninger på hvordan du kan dyrke dine egne råvarer. Du kan således følge vores gang i haven året rundt.

Økologi spiller en stor rolle for os og vi flørter også med permakulturer uden dog på nogen måde at blive religiøse. Vi er ikke professionelle gartnere, bare glade amatører med et stor passion for det grønne.

HUSK at alle artikler har et kommentarfelt, hvor du kan kommentere vores indlæg og stille spørgsmål. Og er der noget du mangler eller vil have svar på, så skriv til os:

På gensyn!

SENESTE KØKKENHAVEN

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Sommer er lig med salat. Kunsten er imidlertid ikke at så al salat på een gang i foråret, men derimod i mindre portioner med ca. 2-3 ugers mellemrum sommeren igennem, ellers risikerer man at drukne i salat eller hvad værre er, den står og rådner i køkkenhaven. Vi sår...

Hvorfor går min spinat I stok?

Det spørgsmål har jeg fået mange gange. Lige nu har jeg selv spinat, der er gået i stok, før jeg faktisk har nået at høste fra planterne. Og det er der en god forklaring på eller rettere sagt det skal skyldes flere faktorer. TØR JORD I år har det været ganske tørt i...

Godt Nytår

Godt Nytår til jer alle Så rinder året snart ud og vi kan se frem til et nyt spændende år i haven. Vi har fuld gang i forberedelserne til 2019. Som noget nyt vil vi i år udsende et månedsbrev hvor vi udover at beskrive vores aktiviteter året igennem, tillige vil...

Tid at sætte hvidløg

I år skulle det så være! Vi har tidligere talt om, at vi gerne ville lægge hvidløg, da vi elsker at bruge hvidløg i vores mad, specielt når vi laver wokmad. Men hvert år har vi glemt det og først kommet i tanke om det, når det var for sent. Det var faktisk et par...

Vi høster korianderfrø

I år lod vi et par af vores koriander går i stok så de kunne sætte frø. Og jeg skal lige love for, at vi fik frø. Rigtig mange frø endda.  Vi høstede dem sidst i september. De var så modne, at de spang af stænglerne. De frø rev vi efterfølgende ned i jorden og i...

Jordbærsæsonen er over os

Nu er jordbær sæsonen for alvor igang. Vi følger op med en række opskrifter, hvor vi bruger jordbær i forskellige sammenhænge, som snack, i frugt cocktails, smoothies, saft, kager og i desserter. Hvis du vil ha overblik over i hvilke opskrifter jordbær indgår, har vi...

TEMA : VORES ‘STIHL’

Jens-med-STIHL-batteri-stanghækkeklipper | Have til Bord

HAVEN LIGE NU

Haven i Juni

Juni - den første sommermåned. En måned der kan byde på lidt og hvert og hvor det hele eksploderer om ørene på haveejerne. Det er nu du skal hænge i for ikke at blive kvalt i ukrudt. men der er også andre gøremål: GRÆSPLÆNEN Sørg for at slå plænen en gang om ugen, men...

Haven i Marts

Marts måned kan være drilsk. Det ser vi i år, hvor vinteren for alvor fik sit tag i Danmark. Så længe jordtemperaturen ikke er over 7 grader, sker der ingen vækst. Derfor er det bedste råd at have tålmodighed lidt endnu. Når frosten slipper sit tag og temperaturen...

Haven i Februar

Det har været en ualmindelig varm vinter i år. Og når vejret er til det, kribler det helt i fingrene for at komme i gang i haven. Men vi må væbne os med lidt tålmodighed og nyde erantis og vintergækker. Det er stadig begrænset hvad man kan fortage sig i haven men lidt...

Haven i Januar

Det kan være koldt og surt i haven her i januar. Det er dog også begrænset hvad man kan foretage sig i haven. Men der er stadig en del gøremål. Her er nogle af dem: HAVEN Husk at give fuglene foder. Køb evt. en parakitblanding - det kan småfuglene godt lide....

Haven i December

Normalt er havearbejdet i december til at overse. Men i år det været et ekseptionelt varmt efterår og dermed har vi været langt mere i haven end normalt. Vi nyder stadig stadig æbler som vi har gemt  samt de mange grøntsager som gulerødder, rødbeder, spinat, bladbede...

Haven i November

Når vi når November plejer havesæsonen at være slut - men sådan er det ikke helt i år. Det gode vejr synes ingen ende at tage. Vores selvsåede koriander står nu store og stærke og flere steder i haven kan man ikke se at det er efterår. Således har vi stadig små...

SENESTE BLOGINDLÆG

Vi skifter fra benzin til batteri

Vi skifter fra benzin til batteri

Vi har længe overvejet at skifte vores benzindrevne havemaskiner ud med tilsvarende batterimaskiner. Det har vi valgt ud fra flere synspunkter: - Batterimaskiner er mere miljøvenlige - Batterimaskiner larmer mindre - Batterimaskiner er lettere at håndtere  -...

read more
Chia karse

Chia karse

Hvis du gerne vil have lidt forår i dit køkkenvindue så er her en god idé: Tag et lille fad og rul noget vat ud i bunden. Spary lidt vand ud på vattet. Drys herefter chiafrø ud over vattet og spray igen med lidt vand. Dæk fadet til i to dage. Nu skulle dine chiafrø...

read more
Godt Nytår

Godt Nytår

Godt Nytår til jer alle 2019 blev ikke lige det år vi havde ventet. Faktisk stod ALT stille i 2019 af årsager som jeg ikke skal komme ind på her. Men nu er VI tilbage med fornyede kræfter og masser af spændende ideer til vores univers i 2020. Vi begynder på madsiden...

read more
Godt Nytår

Godt Nytår

Godt Nytår til jer alle Så rinder året snart ud og vi kan se frem til et nyt spændende år i haven. Vi har fuld gang i forberedelserne til 2019. Som noget nyt vil vi i år udsende et månedsbrev hvor vi udover at beskrive vores aktiviteter året igennem, tillige vil...

read more
Tid at sætte hvidløg

Tid at sætte hvidløg

I år skulle det så være! Vi har tidligere talt om, at vi gerne ville lægge hvidløg, da vi elsker at bruge hvidløg i vores mad, specielt når vi laver wokmad. Men hvert år har vi glemt det og først kommet i tanke om det, når det var for sent. Det var faktisk et par...

read more
{

VI ELSKER AT ARBEJDE I GRÆNSELANDET MELLEM HAVE, MADLAVNING OG FOTOGRAFI

Jens Erik Ebbesen

VORES UNIVERS

FORKLUTIVERING

DRIVHUSET

KØKKENHAVEN

OPSKRIFTER

BORDDÆKNING & SERVICE

HAVEKALENDER