Ovnbagt laks med chiafrø

Chiafrø kan med fordel anvendes på fisk som f.eks. laks og erstatte skindet. Herved får du en lækker sprød skorpe som kunne minde om grillet fiskeskind, men som bare smager godt. Derudover har det også en stor pyntemæssigt værdi. Her serverede vi laksen på en bund af stegt spidskål samt en salat med olie/eddike dressing.

forberedelsestid

10 minutter

}

TILBEREDNINGSTID

15 minutter

ANTAL PORTIONER

2

TILBEReDNING

INGREDIENSER

  • 2 laksefiletter
  • 2 spsk chiafrø
  • 1/3 spidskål snittet fint
  • olivenolie
  • balsamico eddike
  • salt og peber
  • revet rødbede
  • revet gulerod
  • fintsnittet rucola salat
  • Olie/eddike dressing:
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk rapsolie
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1/2 tsk sukker
  • saften fra en halv cirton
  • fintsnittet salvie
l

INSTRUKTIONER

  1. Skær skindet af laksefiletterne. smør dem med lidt olienolie der hvor skindet sad og drys chiafrø udover.
  2. Sæt laksen i en forvarmet ovn på 225 C og lad den bage i 12-15 min.
  3. Mens laksen bages steges spidskålen på en sauterpande først i olie og siden tilsættes lidt balsamico eddike. Smag til med salt og peber.
  4. Bland olie/eddikedressingen og smag den til med salt og peber.
  5. Når laksen er klar lægges den oven på den stegte spidskål.
  6. Serveres sammen med salaten som overhældes med lidt olie/eddike dressing.

 

 

 

 

Forfatter Jens Erik Ebbesen

Indlæg af samme kategori

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Sommer er lig med salat. Kunsten er imidlertid ikke at så al salat på een gang i foråret, men derimod i mindre portioner med ca. 2-3 ugers mellemrum sommeren igennem, ellers risikerer man at drukne i salat eller hvad værre er, den står og rådner i køkkenhaven. Vi sår...

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

En gang imellem kan det kræve stærke armmuskler at bruge et ørnenæb. Men med STIHL's lille en-hånds sav GTA 26 er det slut. Vi har en del hasselbuske, som vi med jævne mellem skærer ned, og det kan være noget af en opgave når man tager fat med ørnenæbbet. Vi har...