Min bedste kop kaffe længe

I går mødtes jeg med min gode ven Søren Lange til frokost på PatéPaté i Kødbyen. Jeg har ikke været på restaurant København i lang tid, så jeg var lidt spændt. Ikke mindst fordi Kødbyen de seneste år har udviklet sig til en spændende scene for rustikke mellemklasserestauranter med et udpræget ungt touch. Navnet – Paté Paté – skyldes, at der tidligere lå en leverpostejsfabrik i de ellers store velindrettede lokaler. Det er derfor ikke mærkeligt at stedets specialitet er: Paté de campagne.

Paté’en er garneret med cornichoner, grov sennep samt – mere ukonventionelt  – med syltede rødløg. Kraftig hvidvin med stor tyngde er god til en sådan type postej. Vi havde dog ikke lyst the paté og valgte derfor noget helt andet fra spisekortet.

Min ven Søren valgte:

KALVETATAR m/ æg- & Dijoncreme, ribs, brøndkarse & chips, mens jeg – på tjenerens anbefaling – valgte dagens specialitet:

Argentisk RIBEYE Steak, med persillesmør, hjertesalat og parmesan.

Portionerne dækkede absolut behovet for en let frokost.

Vi afsluttede med kaffe, en ekstra stærk Americano, og det er længe siden, jeg har fået god en kaffe.

Stemningen var god, og der var masser af plads her få dage før påske. Jeg kan tænke mig, at der er lidt mere gang i den i en normal arbejdsuge. Betjeningen var god, prisen rimelig og matchede kvaliteten. Faktisk endte vi med at sidde der i hele to timer!!

Alt i alt en kanon oplevelse, som jeg varmt kan anbefale.

/ EBBESEN photography

Billede: Camilla Tange

Indlæg af samme kategori

The boller

The boller

I går fejrede vi min datters fødselsdag. Hos os er der ingen fødselsdag uden boller, som jeg bager. Normalt bager jeg rosinboller, men i takt med at at vi bliver flere og flere i familien og enkelte familiemedlemmer ikke bryder sig om 'indbagte' rosiner, valgte jeg i...

Focaccia med oliven, rosmarin og salt

Focaccia med oliven, rosmarin og salt

Mens du venter på aftenmaden på terrassen om sommeren er der ikke noget bedre end at få et friskbagt focaccia sammen med lidt olivenolie sammen med et glas rødvin. Den italienske brødklassiker focaccia kan laves og nydes på rigtig mange måder. I princippet går...

Karens æblekage

Karens æblekage

Vi har rigtig mange æbler i år. Så mange, at vi næsten ikke kan få dem brugt. En god måde at bruge dem på, er ved at lave en god gammeldags æblekage. Der findes naturligvis mange opskrifter på æblekager. Efter mange forsøg har vi udviklet denne variant, som er meget...

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.