Madpandekage med chiafrø og friske tranebær

Her til morgen havde jeg lidt friske tranebær til overs fra julen, som trængte til at blive brugt. Så hvorfor ikke bruge dem i en madpandekage med chiafrø til morgenmaden? Som sagt så gjort. Pandekagen blev serveret med hytteost og kanel. Her er så opskriften (2 stk).

forberedelsestid

5 minutter

}

TILBEREDNINGSTID

5 minutter

ANTAL PORTIONER

2

TILBEReDNING

INGREDIENSER

  • 1/2 dl fromage frais
  • 1/2 dl havreklid
  • 2 æg
  • 1 spsk chiafrø
  • 6-8 friske tranebær hakket fint
  • lidt mælk (hvis dejen bliver for stiv)
  • 1 tsk vaniljesukker (kan udelades)
  • 1 knivspids salt
l

INSTRUKTIONER

  1. Rør ingredienserne godt sammen i en skål.
  2. Spray lidt olie på to kolde pandekage pander (teflon)
  3. Fordel dejen ligeligt på de to pander, og sørg for at dejen dækker panderne helt (kan kun lade sig gøre på kolde pander)
  4. Skru op for blusset.
  5. Vend pandekagerne, når de er brune og bagte på den ene side.
  6. Sluk for blusset, og lad dem stege færdige på eftervarmen.

Forfatter Jens Erik Ebbesen

Indlæg af samme kategori

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Sommer er lig med salat. Kunsten er imidlertid ikke at så al salat på een gang i foråret, men derimod i mindre portioner med ca. 2-3 ugers mellemrum sommeren igennem, ellers risikerer man at drukne i salat eller hvad værre er, den står og rådner i køkkenhaven. Vi sår...

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

En gang imellem kan det kræve stærke armmuskler at bruge et ørnenæb. Men med STIHL's lille en-hånds sav GTA 26 er det slut. Vi har en del hasselbuske, som vi med jævne mellem skærer ned, og det kan være noget af en opgave når man tager fat med ørnenæbbet. Vi har...