Koldhævede brunchboller med chiafrø

En gang imellem er det ok at være doven – specielt hvis det resultat, man får ud af at være doven, bliver godt. Vi har tidligere købt en færdig melblanding fra Amo, kaldet koldhævede brunchboller. De er nemme at lave, og man får friskbagte boller til morgenmad, noget hele familien kan lide.

Her i julen fik vi lyst til at eksperimentere og blande chiafrø i blandingen. Ud over et let ‘chrunchy’ bid, holder chiafrøene også på fugtigheden og boller holder sig friske længere end normalt. Og så er der jo også lige de gode egenskaber fra chiafrøene, som man får med som bonus. Husk, at hvis du tilsætter chiafrø, skal du tilsætte samme mængde vand i tillæg til der opskriften angiver. I dette eksperiment tilsatte vi 2 dl. chiafrø samt to dl vand ekstra. Og resultatet blev rigtig godt. Gode sprøde brunchboller.

Forberedelsestid

5-10 minutter
Bagning: 25 minutter

}

TILBEREDNINGSTID IALT

6 timer

ANTAL boller

ca. 16 stk.

TILBEReDNING

INGREDIENSER

1 kg Melblanding fra Amo:
Koldhævede brunchboller
25 g gær
2 dl chiafrø
2 dl ekstra vand

Her ses bollerne i ovnen lige før de blev taget ud.

l

INSTRUKTIONER

Rør 25 g gær ud i ca. 6 dl koldt vand. Tilsæt posens indhold, chiafrø samt det ekstra vand.

Ælt dejen med en håndmixer i 5 min eller til dejen får et blankt skær.

Læg folie over skålen og sæt den i køleskab natten over. Dejen hæver i løbet af natten til ca. dobbelt størrelse.

Tænd ovnen på 220 grader (varmluft 200 gradeer). Tag dejen ud af køleskabet. brug to spiseskeer og form ca. 16 boller på en bageplade med bagepapir.

Bag bollerne i den forvarmede ovn i 25 min. (pakken anviser 15-20 min. – vi synes de bliver bedre af at få lidt længere tid).

Tag bolleerne ud af ovnen og lad dem køle lidt af inden servering.

 

 

Forfatter: Jens Erik Ebbesen
Billeder: © EBBESEN photography, 2016

Indlæg af samme kategori

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Sommer er lig med salat. Kunsten er imidlertid ikke at så al salat på een gang i foråret, men derimod i mindre portioner med ca. 2-3 ugers mellemrum sommeren igennem, ellers risikerer man at drukne i salat eller hvad værre er, den står og rådner i køkkenhaven. Vi sår...

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

En gang imellem kan det kræve stærke armmuskler at bruge et ørnenæb. Men med STIHL's lille en-hånds sav GTA 26 er det slut. Vi har en del hasselbuske, som vi med jævne mellem skærer ned, og det kan være noget af en opgave når man tager fat med ørnenæbbet. Vi har...