Kirsebærmarmelade

Kirsebærrene er modne nu, og da vi ikke kan spise dem alle samme direkte fra træet, gemmer vi lidt til vinteren ved at lave marmelade. Der er så mange i år, at vi kan plukke et kilo på mindre end 10 min.

Det er dog et lidt større arbejde at lave marmelade af kirsebær, idet stenene først skal tages ud. Og kirsebærsaft det farver, hænderne er helt sortblå, når man er færdig. men resultatet kan ikke diskuteres. Man får nemlig den flotteste og søde marmelade af alle marmelader. Vores opskrift har dog lidt mindre sukker end normalt, og den er stadig sød. Er du ikke til søde marmelader, kan du sagtens bruge mindre sukker.

forberedelsestid

30 minutter

}

TILBEREDNINGSTID

10 minutter

ANTAL PORTIONER

TILBEReDNING

INGREDIENSER

  • 1 kg Kirsebær
  • 500 g Sukker
  • 2 tsk. Rød Melatin
l

INSTRUKTIONER

  1. De skyllede bær udstenes og bringes i kog og koges 10 min.
  2. Det meste af sukkeret røres i (gem en spsk) og koges med 10 min.
  3. Melatin og resten af sukkeret blandes, drysses i under omrøring og koges med i 2 min.
  4. Marmeladen skummes og hældes på rene, Atamonskyllede glas, og lukkes straks.

Indlæg af samme kategori

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Sommer er lig med salat. Kunsten er imidlertid ikke at så al salat på een gang i foråret, men derimod i mindre portioner med ca. 2-3 ugers mellemrum sommeren igennem, ellers risikerer man at drukne i salat eller hvad værre er, den står og rådner i køkkenhaven. Vi sår...

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

En gang imellem kan det kræve stærke armmuskler at bruge et ørnenæb. Men med STIHL's lille en-hånds sav GTA 26 er det slut. Vi har en del hasselbuske, som vi med jævne mellem skærer ned, og det kan være noget af en opgave når man tager fat med ørnenæbbet. Vi har...