Hjemmelavet pasta med spinat og chiafrø (tagliatelle)

Jeg har længe tænkt på, at jeg gerne ville lave pasta med chiafrø. I går blev så dagen, hvor jeg lavede hjemmelavede tagliatelle med spinat og chiafrø. Det blev til en meget smagfuld pastaret, hvor der udover lidt ‘al dente’ bid i pastaen, også var en let sprød effekt. Faktisk serverede jeg den for vores middagsgæster samme aften, sammen med en cremet ostesovs lavet på fløde og en gammel blåskimmel ost. Dertil serverede vil grillede laksestykker samt stegte varmvands rejer. Gæsterne gik fornøjet fra bordet – mere ros behøver man ikke.

TILBEREDNINGSTID

3 minutter

}

TILBEREDNINGSTID IALT

4 minutter

ANTAL PORTIONER

6

TILBEReDNING

INGREDIENSER

  • 3 æg
  • 300 g durummel
  • 100 g spinat pasta lavet af blended frisk spinat og olivenolie
  • 100 g chiafrø
l

INSTRUKTIONER

Rør æg, chiafrø og spinatpasta sammen. Tilsæt melet lidt efter lidt. Ælt godt til en dejen har en god hård konsistens der stadig kan rulles ud.

Sæt dejen i køleskab i et par timer.

Tag dejen ud ca. 45 min før brug.

Skær den op i fire lige store dele.

Rul dejen ud i ca. 1 cm tykkelse.

Kør den gennem pastamaskinen mindst 3 gange så den bliver klar til at blive kørt igennem sidste gang som tagliatelle.

Kog pastaen direkte ‘al dente’ i letsaltet vand i 4-5 min.

Server straks sammen med tilbehør.

Indlæg af samme kategori

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Sommer er lig med salat. Kunsten er imidlertid ikke at så al salat på een gang i foråret, men derimod i mindre portioner med ca. 2-3 ugers mellemrum sommeren igennem, ellers risikerer man at drukne i salat eller hvad værre er, den står og rådner i køkkenhaven. Vi sår...

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

En gang imellem kan det kræve stærke armmuskler at bruge et ørnenæb. Men med STIHL's lille en-hånds sav GTA 26 er det slut. Vi har en del hasselbuske, som vi med jævne mellem skærer ned, og det kan være noget af en opgave når man tager fat med ørnenæbbet. Vi har...