Hjemmelavet fiskesuppe med laks, hvid fisk og jomfruhummerhaler

Maj har været en relativ kold måned jævnført med tidligere år. Og hvad er bedre end en god varm suppe, når man kommer kold og våd ind i huset efter en eftermiddag i haven. Vi er i øjeblikket igang med at tømme vores fryser, og i morges tog vi lidt fiskefond samt lidt fisk op. Vi havde forskellige små rester af laks og hvid fisk (som vi ikke havde navngivet inden det blev lagt i fryseren) samt lidt jomfruhummerhaler. Fiskefonden havde vi lavet selv helt fra bunden tidligere på året. Til fiskefonden kogte vi et par pigvar-hoveder sammen med snittede gulerødder, porre, selleri, krydderkviste, karry, laurbærblade og hvidvin. Da den havde kogt godt siede vi ben og grøntsager fra, hvorefter fonden blev kogt ind og herefter straks nedkølet. Har du ikke en fiskefond, kan du købe den færdig i velassorterede fiskebutikker eller anvende fiske bouillon istedet.

forberedelsestid

15 minutter

}

TILBEREDNINGSTID

20 minutter

ANTAL PORTIONER

4

TILBEReDNING

INGREDIENSER

  • 200 g laks
  • 200 g hvid fisk som f.eks. lange, kuller eller torsk
  • jomfruhummerhaler
  • 1 l hjemmelavet fiskefond
  • 2 gulerødder skåret i stave
  • 1 porre skåret i tynde skiver
  • 1 stor kartoffel pr. person skåret i grove tern
  • 2,5 dl fløde eller Cremefine
  • citronsaft
  • dild
  • salt og peber
l

INSTRUKTIONER

  1. Kom fiskefonden i en tykbundet gryde, og bring den i kog.
  2. Tilsæt fløde og lad den små koge i 3-5 min.
  3. Tilsæt kartoffelternene og lad suppen koge i ca. 10 min. Kartoflerne vil jævne suppen.
  4. Tilsæt de finthakkede grøntsager og lad dem koge med i 2-3 min.
  5. Læg fisk og jomfruhummerhaler i suppen og lad den få et opkog. Lad suppen simre, indtil kartoffelternene er møre.
  6. Smag suppen til med citronsaft, salt og peber samt hakket dild.
  7. Ønskes en kraftigere smag kan man evt. tilsætte lidt hønse bouillon.
  8. Server suppen med flutes eller andet godt madbrød.

Indlæg af samme kategori

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Sommer er lig med salat. Kunsten er imidlertid ikke at så al salat på een gang i foråret, men derimod i mindre portioner med ca. 2-3 ugers mellemrum sommeren igennem, ellers risikerer man at drukne i salat eller hvad værre er, den står og rådner i køkkenhaven. Vi sår...

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

En gang imellem kan det kræve stærke armmuskler at bruge et ørnenæb. Men med STIHL's lille en-hånds sav GTA 26 er det slut. Vi har en del hasselbuske, som vi med jævne mellem skærer ned, og det kan være noget af en opgave når man tager fat med ørnenæbbet. Vi har...