Grillet kyllingefilet med citron og rosmarin

Her om sommeren må aftensmaden gerne være nem. Denne ret kan næsten ikke blive nemmere. Grillet kyllingefilet, lidt brasede kartofler og tzatziki. Citronkylling og tzatziki går nemlig rigtig godt sammen.

ForberedelsesTID

10 minutter

}

TILBEREDNINGSTID

20 minutter

ANTAL PORTIONER

4

TILBEReDNING

INGREDIENSER

  • 4 kyllingefileter
  • 2 u-sprøjtede citroner
  • frisk rosmarin
  • rapsolie
  • salt og peber

 

Forfatter: Jens Erik Ebbesen

l

INSTRUKTIONER

  1. Tør kyllingefileterne med et stykke køkkenrulle.
  2. Krydr begge sider med salt og peber.
  3. Hak den friske rosmarin fint.
  4. Smør kyllingefileterne med lidt rapsolie.
  5. Drys rosmarin på oversiden af kyllingefileterne.
  6. Ric skallen af den ene citron og skær derefter den og den anden citron i tynde skiver, brug evt. en madolin hvid du har en sådan.
  7. Drys lidt citronskal over rosmarinen og dæk herefter helet fileten med citron skiver, 3-5 pr filet.
  8. Gill kyllingefileternes underside ved direkte varme i 1-2 min.
  9. Fortsæt ved inddirekte varme 10-15 min afhængig af fileternes størrelse.
  10. Grill herefter oversiden – med citroner – ved direkte varme i 1-3 min.
  11. Server straks med brasede kartofler og tzatziki.

Indlæg af samme kategori

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Sommer er lig med salat. Kunsten er imidlertid ikke at så al salat på een gang i foråret, men derimod i mindre portioner med ca. 2-3 ugers mellemrum sommeren igennem, ellers risikerer man at drukne i salat eller hvad værre er, den står og rådner i køkkenhaven. Vi sår...

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

En gang imellem kan det kræve stærke armmuskler at bruge et ørnenæb. Men med STIHL's lille en-hånds sav GTA 26 er det slut. Vi har en del hasselbuske, som vi med jævne mellem skærer ned, og det kan være noget af en opgave når man tager fat med ørnenæbbet. Vi har...