Bulgursalat – perfekt tilbehør til grill

Denne salat kan laves på et utal af forskellige måder, så har du en favorit ingrediens, så lad den endelig for lov at være med. Kun fantasien sætter grænser. I denne version har jeg brugt grov, økologisk bulgur, men man kan også med fordel anvende økologisk perlebyg eller speltkerner for at få lidt mere fylde og bid.

forberedelsestid

20 minutter

}

TILBEREDNINGSTID

15 minutter

ANTAL PORTIONER

10

TILBEReDNING

INGREDIENSER

  • 6 dl. vand til kogning
  • 4 dl. øko bulgur, perlebyg eller speltkerner
  • 1 tsk. salt
  • 150 g. soltørrede abrikoser
  • 100 g. finthakket, økologisk persille (gerne mere)
  • 100 g. pinjekerner
  • 100 gr. fetaost eller god hvid salatost
  • 6 spsk økologisk olivenolie
  • 5 spsk økologisk balsamico eddike

Opskrift: Caroline Søgaard

l

INSTRUKTIONER

  1. Mål 6 dl. vand af i en gryde og tilsæt 4 dl. øko bulgur, perlebyg eller speltkerner + 1 tsk salt.
  2. Kog i ca. 15 min. til kernerne har suget alt vand.
  3. Snit abrikoserne fint.
  4. Klip eller hak persillen fint.
  5. Skær fetaost i tern.
  6. Når kernerne er færdige, hældes de i en skål og får lov at dampe af.
  7. Tilsæt derefter abrikoser, feta, persille, olivenolie og balsamico eddike og bland.
  8. Servér til f.eks. hjemmelavede hotdogs og kyllingespyd på grill – samt nye kartofler. 

Indlæg af samme kategori

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Sommer er lig med salat. Kunsten er imidlertid ikke at så al salat på een gang i foråret, men derimod i mindre portioner med ca. 2-3 ugers mellemrum sommeren igennem, ellers risikerer man at drukne i salat eller hvad værre er, den står og rådner i køkkenhaven. Vi sår...

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

En gang imellem kan det kræve stærke armmuskler at bruge et ørnenæb. Men med STIHL's lille en-hånds sav GTA 26 er det slut. Vi har en del hasselbuske, som vi med jævne mellem skærer ned, og det kan være noget af en opgave når man tager fat med ørnenæbbet. Vi har...