Æbleflæsk

Æbleflæsk på julebordet var en fast tradition, da jeg var barn. Jeg elskede det. I mange år har jeg været ene om at holde fast i den tradition. Jeg lærte at lave æbleflæsk af min farfars husbetyrinde. Da vi har fået mange henvendelser på, hvordan man laver god gammeldags æbleflæsk bringer vi den variant, som jeg lærte for mange år siden i køkkenet i Fredericia hos min farfar.

forberedelsestid

10 minutter

}

TILBEREDNINGSTID

30 minutter

ANTAL PORTIONER

4

TILBEReDNING

INGREDIENSER

  • 1-2 æbler skrællet og skåret i både.
  • 8-10 skiver magert ferst flæsk (brystflæsk).
  • 1 rød løg skåret i små tern.
  • 1-2 spsk sukker
  • salt
l

INSTRUKTIONER

  1. Dæk bunden af et ovnfast fad med æblebådene.
  2. Drys løgene ud over.
  3. Læg flæsket over æblerne så alle æbler er dækkede.
  4. Drys lidt salt over flæsket.
  5. Sæt fadet ind i en forvarmet ovn på 200 C (180 grader varmluft) og lad retten være i ovnen i 15-30 min indtil flæsket er sprødt og godt brunt.
  6. Drys lidt sukker ud over (kan undlades hvis du har brugt søde æbler) og server lunken.

Indlæg af samme kategori

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Sommer er lig med salat. Kunsten er imidlertid ikke at så al salat på een gang i foråret, men derimod i mindre portioner med ca. 2-3 ugers mellemrum sommeren igennem, ellers risikerer man at drukne i salat eller hvad værre er, den står og rådner i køkkenhaven. Vi sår...

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

En gang imellem kan det kræve stærke armmuskler at bruge et ørnenæb. Men med STIHL's lille en-hånds sav GTA 26 er det slut. Vi har en del hasselbuske, som vi med jævne mellem skærer ned, og det kan være noget af en opgave når man tager fat med ørnenæbbet. Vi har...