Tomater hver dag og chilihøst

Det har været et fantastisk år i drivhuset ikke mindst grundet den varme september. Jeg kan ikke mindes, at vi tidligere har høstet tomater, så længe som det har været tilfældet i år. Og sæsonen er ikke slut endnu med mindre vejret bliver markant køligere. Der er stadig gang i drivhuset som sagt, og hver dag kan vi stadig plukke tomater.

Chiliplanterne bugner med de lækreste chili. I år har vi dyrket fire sorter. Vores Apache chili høstede vi denne weekend. Frugterne var helt modne og røde. Dem skal vi tørre i løbet af ugen.

Vores citron chili – Toftegårds citron chili – der har nærmest domineret det ene hjørne af drivhuset havde også mange modne frugter. Faktisk blev der næsten et kilo af dem, og der er stadig flere på planten endnu.

Efter tørring blev det er et flot stort marmeladeglas af de flotteste gule chili flager.

Peruvian Purple planten har lige nu nogle få modne frugter, men hænger lidt efter i forhold til de to tidligere nævnte planter. Planten er bugnende fuld af de flotteste mørk lilla frugter. Nogle få var dog modne dvs. røde og kunne høstes nu.

Kommer snart: Sådan laver vi chilipulver.

På Aji Bolivian havde kun to modne frugter lige nu, og faktisk er det meget rart så vi ikke står med alle chilifrugter på én gang som skal både høstes, tørres og sættes på glas.

Sidst men ikke mindst har vi også haft rigtig mange druer – og de pryder også tagrummet. De er lige nu så søde og modne, at det er en sand fornøjelse at spise dem til ost eller i forbindelse med andre desserter.

Så selvom drivhuset ikke giver sig ud fra sin bedste side lige nu, har hverken tomatplanter eller chiliplanter forstået, at efteråret snart er ovre os, for de blomstre stadig!

Indlæg af samme kategori

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Sommer er lig med salat. Kunsten er imidlertid ikke at så al salat på een gang i foråret, men derimod i mindre portioner med ca. 2-3 ugers mellemrum sommeren igennem, ellers risikerer man at drukne i salat eller hvad værre er, den står og rådner i køkkenhaven. Vi sår...

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

En gang imellem kan det kræve stærke armmuskler at bruge et ørnenæb. Men med STIHL's lille en-hånds sav GTA 26 er det slut. Vi har en del hasselbuske, som vi med jævne mellem skærer ned, og det kan være noget af en opgave når man tager fat med ørnenæbbet. Vi har...