Tid at sætte hvidløg

I år skulle det så være! Vi har tidligere talt om, at vi gerne ville lægge hvidløg, da vi elsker at bruge hvidløg i vores mad, specielt når vi laver wokmad. Men hvert år har vi glemt det og først kommet i tanke om det, når det var for sent. Det var faktisk et par spirende hvidløg i vores køleskab der fik os på tanken i år. Købehvidløgene, som ofte kommer fra sydeuropa, egner sig ikke rigtig til vækst på disse nordlige kanter, så vi kørte på planteskole, hvor vi købte to pakker sættehvidløg, sorter der er velegnet til vækst på disse breddegrader.

Vi fulgte anvisningerne på posen. Lavede nogle sætteriller som vi fyldte med spagnum. Herefter satte vi de enkelte fed med den afstand imellem som angivet på posen. Herefter lagde vi et tyndt lag jord over og i denne jord såede vi raps. Rapsen tjener to formål. Deles beskytter de de små løg mod direkte frost, dels er den med til at  fastholde den løse jordstruktur og samle næring i de grønne plantedele og rødder, som dermed kan gøde hvidløgene og skabe en frugtbar jord.

Billedet nedenfor viser hvordan efterafgrøden blot en måned efter har taget godt fat.

 

 

– sætterillerne er lavet med den rigtige afstand (se posen).

– efter at have fyldt rillerne med spagnum sættes de små fed i rillerne trykket godt ned i spagnumen.

– efter at feddene er sat, dækkes stykket med et tyndt lag jord hvori der sås en grøn efterafgrøde – raps – for at beskytte løgne mod direkte frost.

Indlæg af samme kategori

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Sommer er lig med salat. Kunsten er imidlertid ikke at så al salat på een gang i foråret, men derimod i mindre portioner med ca. 2-3 ugers mellemrum sommeren igennem, ellers risikerer man at drukne i salat eller hvad værre er, den står og rådner i køkkenhaven. Vi sår...

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

En gang imellem kan det kræve stærke armmuskler at bruge et ørnenæb. Men med STIHL's lille en-hånds sav GTA 26 er det slut. Vi har en del hasselbuske, som vi med jævne mellem skærer ned, og det kan være noget af en opgave når man tager fat med ørnenæbbet. Vi har...