Godt Nytår

Godt Nytår til jer alle

Så rinder året snart ud og vi kan se frem til et nyt spændende år i haven. Vi har fuld gang i forberedelserne til 2019. Som noget nyt vil vi i år udsende et månedsbrev hvor vi udover at beskrive vores aktiviteter året igennem, tillige vil krydre disse med tips til gøremål i haven samt udvikle opskrifter tilpasset årstiden..

Da vi for et par år siden anlagde vores nye køkkenhaven – hvor alle bede er højbede – flyttede vi også vores krydderihave hertil. Det har vi imidlertid fortrudt – krydderurter skal nemlig være lige ved hånden ved køkkenet. Derfor skal vi nu i gang med at etablere en ny krydderihave lige uden for vores køkkenvindue. Det gør det nemmere i hverdagen at få brugt krydderierne ifbm. madlavningen.

I 2019 skal vi også have anlagt en ny bærhave – det glæder vi os til at berette om. På opskriftssiden er vi i gaqng med at udvikle nogle nye friske opskrifter af den mere sunde karakter.

Det helt store projekt i år bliver dog køkkenhaven. Nu har vi gennem de sidswte år eksperimenteret lidt frem og tilbage og fået en del erfaringer. Stærkt inspireret af Peter Norris sammenholdt med vores egne erfaringer fra de tidligere år, plankægger vi med at være stærkt selvforsynende fsva. grønt til bordet. Planen er lagt og lige nu sidder vi og kigger i frøkataloger. Glæd jer til at følge vores år i køkkenhaven og den dejlige mad som vi kommer til at lave med vores egne råvarer.

Med det ønsker vi jer et Godt Nytår og glæder os til at dele vores erfaringer med jer i året der kommer. På gensym i 2019.

 

Lige her, uden for køkkenet, skal vi i gang med at etablere en ny krydderihave.

Indlæg af samme kategori

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

En gang imellem kan det kræve stærke armmuskler at bruge et ørnenæb. Men med STIHL's lille en-hånds sav GTA 26 er det slut. Vi har en del hasselbuske, som vi med jævne mellem skærer ned, og det kan være noget af en opgave når man tager fat med ørnenæbbet. Vi har...

Kanelboller

Kanelboller

Sverige er berømte for deres 'kanelbullar' og mens jeg boede i Sverige lærte jeg faktisk at lave dem 'på rigtigt', som man siger på svensk. Du kan læse hvordan man laver svenske kanelbullar her. For et par dage siden så jeg helt tilfældigt en video med en gut, der...