Drivhuset klargøres

Nu da temperaturen er nået op over 10 graders varme, er det tid til at klargøre drivhuset. Efter vinteren ser det lidt sølle ud. Forårsrengøringen er vigtig for at undgå sygdomme, når først planterne sættes ind. Det, der er dejligt ved et drivhus, er, at det kan set forfærdeligt ud, og få timer senere er det bare klar til at blive taget i brug.

Rengøringen består i al sin enkelthed i, at tømme drivhuset for alt og derefter højtryksspule det, ude såvel som inde så al belægning forsvinder.

Skyggegardinerne dyppes i en gang sæbespåner og skylles efterfølgende med en vandslage, mens de hænger på tørresnoren i haven. Kapilærkasserne får også en omgang, dog mere forsigtigt, da de er lavet af flamingo og derfor ikke tåler fuld hammer fra højtryksrenseren. Og efter et par timer er drivhuset klar.


Oven på den milde vinter har vinen allerede startet med at sætte skud, derfor måtte jeg i år være ekstra forsigtig med højtryksrenseren.

Men inden vi sætter planterne ind går der lige 14 dage mere. Vi skal lige have lidt flere varmegrader i luften, og så mangler jeg også at udskifte et glas i taget, der blæste ud i en af vinterens storme.

Indlæg af samme kategori

Haven i Marts

Haven i Marts

Marts måned kan være drilsk. Det ser vi i år, hvor vinteren for alvor fik sit tag i Danmark. Så længe jordtemperaturen ikke er over 7 grader, sker der ingen vækst. Derfor er det bedste råd at have tålmodighed lidt endnu. Når frosten slipper sit tag og temperaturen...

Haven i Februar

Haven i Februar

Det har været en ualmindelig varm vinter i år. Og når vejret er til det, kribler det helt i fingrene for at komme i gang i haven. Men vi må væbne os med lidt tålmodighed og nyde erantis og vintergækker. Det er stadig begrænset hvad man kan fortage sig i haven men lidt...

Haven i Januar

Haven i Januar

Det kan være koldt og surt i haven her i januar. Det er dog også begrænset hvad man kan foretage sig i haven. Men der er stadig en del gøremål. Her er nogle af dem: HAVEN Husk at give fuglene foder. Køb evt. en parakitblanding - det kan småfuglene godt lide....